Les creatief schrijven

Kort geleden heb ik op mijn school, het Dollard College in Winschoten, een les creatief schrijven gegeven aan de eerste klas, samen met mijn vriendin Bo. Dat is heel leuk verlopen.

Aan het eind hebben we de kinderen een opdracht gegeven om zelf een verhaal van twee a4-tjes te bedenken en schrijven. Anderhalve week later moesten ze de opdracht van de les creatief schrijven inleveren. Veel verhalen waren goed gelukt en we hebben hoge cijfers kunnen uitdelen. We hebben samen met de leraar Nederlands de vijf beste verhalen uitgezocht en de schrijvers ervan een bericht gegeven. Als zij het goedkeuren, komen binnenkort hun verhalen op de site. Duimen maar dat het goed komt, want er zitten goede jonge schrijvers bij!

Een paar nieuwe dingetjes:

Ik ga vanaf nu op mijn twitter-account iets nieuws doen: quotes. Dus voor wat inspiratie en diepe gedachten, kun je binnenkort op mijn twitter-account komen! Bij facebook sta ik open voor vragen en gesprekken met schrijvers en nieuwsgierigen die op mijn site komen. Klik rechtsboven op het facebook- of twitterteken als je nieuwsgierig bent.
Ook ga ik bezig op de site wattpad, waar je verhalen op kunt zetten en verhalen van anderen kunt lezen.

Samen met mijn vader heb ik iets bedacht om te doen. Ik ben van plan om een facebook-boek te maken. Nee, geen boek over facebook, eerder via facebook. Het idee voor zover: ik schrijf een begin van een verhaal, waar anderen een vervolg op mogen bedenken. Dat gaat dan steeds verder en verder en er kunnen verschillende verhaallijnen, met hetzelfde begin, naast elkaar bestaan. Zie het maar als een soort stamboom. De regels zijn dat je, natuurlijk, moet contacten, dat ik het stuk dat je hebt geschreven, in overleg, mag verbeteren op fouten en het stuk mag niet langer als één a4tje zijn. Als het echt iets wordt, maak ik er een boek van en worden de namen van alle schrijvers vermeld. Meer nieuws en concrete regels komen later en ik laat jullie natuurlijk weten wanneer het begint!

Veel schrijfplezier en een fijne vakantie verder,
Groetjes Maike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>