problemen

Het klinkt heel makkelijk als je alle tips gelezen hebt, maar toch kan het fout gaan. Er kunnen veel problemen met verhalen schrijven zijn. Je kunt ‘vast’ komen te zitten met je verhaal.

problemen met verhalen schrijven problemen met verhalen schrijven

Even lukt het niet om verder te schrijven. Dan moet je vooral geen nieuw verhaal beginnen. Kijk je verhaallijn nog even door en ga de punten bij langs. Waar was je gebleven en hoe moest je verder? Als je dan nog niet goed verder komt, probeer dan weer nieuwe inspiratie op te doen, of vraag om hulp. Schrijf desnoods een eerder stukje overnieuw, waar je de mist in bent gegaan, om weer op het goede pad te komen en je verhaallijn beter te kunnen volgen. Als je en leuk en goed idee had moet je dat niet zomaar opgeven, dus zet door. Misschien kunnen deze schrijftips je nog wat op weg helpen.

Als je al bezig bent met een verhaal en je op meer ideeën komt kun je natuurlijk denken; ik kan er best twee tegelijk schrijven. Mijn schrijftip: dat is niet zo handig. Als je met één verhaal bezig bent en een andere begint, kan het zijn dat je de eerste niet meer af kan maken en laat liggen. Of je komt, door de andere ideeën in je hoofd, niet goed meer verder. Daarom kan je het best gewoon door gaan met je eerste verhaal.

Maar heb je toch wel een erg leuk tweede idee en wil je dat niet vergeten, is het handig dat je er toch iets mee doet. Schrijftip: schrijf of typ een klein stukje met het voorlopige idee en laat het dan liggen voor later. Zo is je hoofd weer leeg genoeg voor je oorspronkelijke idee en vergeet je het tweede idee niet. Als je eerste verhaaltje dan klaar is heb je alweer een volgende klaar liggen!

Ik hoop dat dit alles helpt tijdens problemen met verhalen schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>