Zetelmoord

Ex-vrouw sloopt zetel

Kenny Liard heeft dit korte verhaal ‘Zetelmoord’ geschreven.

Hier stond ik dan. Alleen. Op zoek naar een zetel.
De oude was onbruikbaar, dus kon ik niets anders dan mij een nieuwe aan te schaffen. Weliswaar met tegenzin.
Ik liep de winkel door naar de afdeling met zetels. Daar zag ik zetels in alle formaten: grote, kleine, tweezits, ligzetels, … Allerlei kleurrijke zetels van mooi donkerbruin tot een misselijkmakend bloemenmotief. En alsof het nog niet lelijk genoeg was, zat er ook nog roze in verwerkt.
Roze was het enige kleur waar ik een hekel aan had. Het was voor mij hetzelfde als de duivel voor een priester is. Ja, roze was echt een duivels kleur.
Niets van al deze zetels kon mijn hart bekoren. Geen van deze kon mijn vorige zetel vervangen, de pracht en praal ervan, de functionaliteit die mijn zetel had en al de mooie herinneringen die ik aan mijn zetel had; ik en mijn ex-vriendin. Ironisch genoeg is het zij die mijn zetel had verknoeid.
Ik overwoog om mijn vorige zetel te gebruiken in plaats van een nieuwe te kopen. Helaas kon ik dat risico niet nemen.
In mijn vorige zetel hadden we samen uren naar televisie gekeken. Voetbal, talkshows, soaps en andere domme programma’s die mijn ex-vriendin wilde zien. De trut. Urenlang moest ik al die onzin uitstaan en wat kreeg ik achteraf: stank voor dank.

Meer dingen van Kenny Liard te vinden op mijn site: het gedicht ‘onbreekbaar’ uit de gedichtenbundel van Kenny Liard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>